06 października, 2015 20:06

Telewizja Republika poszukuje stażystów na stanowisko: Researcher

Jeżeli interesujesz się polityką, sprawami międzynarodowymi, a Twoją pasją jest dziennikarstwo, to jest oferta dla Ciebie. Wszystkim chcącym zdobyć pierwsze dziennikarskie szlify w redakcji telewizyjnej proponujemy miesięczny staż w Telewizji Republika na stanowisku reaserchera. Umożliwiamy zapoznanie się ze specyfiką pracy redakcji telewizyjnej, rozwinięcie umiejętności dziennikarskich. Dodatkowo istnieje możliwość dalszej współpracy z wybranymi osobami połączonej z ich dalszym rozwojem w ramach pracy w redakcji Telewizji Republika.

Od kandydatów wymagamy:

- minimum podstawowego rozeznania w polskiej scenie politycznej;

- znajomości najważniejszych tytułów prasowych (dzienniki, tygodniki, portale i ich dziennikarze);

- umiejętności przygotowywania krótkich teksów informacyjnych na potrzeby pasm publicystycznych i informacyjnych;

- biegłości w wyszukiwaniu informacji w sieci.

Wszystkich zainteresowanych rozpoczęciem współpracy z Telewizją Republika prosimy o wysyłanie swoich CV ma adres: rekrutacja@telewizjarepublika.pl

NAJNOWSZE

POPULARNE

Najnowsze

Popularne

Patronaty
Trwa kampania honorowego krwiodawstwa „Niepodległą mamy we krwi", zorganizowana przez Wojskowy Instytut Wydawniczy (wydawcę m.in. Polski Zbrojnej) oraz Stowarzyszenie Honorowych Dawców Krwi Legion.
6 edycja cyklu wydarzeń kulturalnych organizowanych przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich w dniach 8 maja - 14 czerwca

Dołącz

Programy